Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Merkezli Restoran Zinciri, Müşterilerin Harcadıkları Tutarın %15’ine Eş Değer Bitcoin (BTC) Kazanacakları Bir Kampanya Başlattı

ABD merkezli fast casual restoran zinciri Shake Shack, müşterilerin alışverişlerde harcadıkları tutarın %15’ine eş değer Bitcoin (BTC) olarak kazanacakları bir kampanya başlattı.

The Wall Street Journal‘ın haberine göre Shake Shack, müşterilerinin Block‘un mobil ödeme hizmeti Cash App‘in banka kartı “Cash Card” ile yapacakları alışverişlerde harcadıkları tutarın %15‘ine eş değer Bitcoin kazanacakları bir kampanya başlattı. Müşteriler, mart ayının ortalarına kadar geçerli olacak kampanyaya Cash App uygulamasında bulunanCash Boost programı ve CashCard sekmesi aracılığıyla ulaşabilecek.

Shake Shack, Cash App’te daha genç tüketicilere ulaşıp ulaşamayacaklarını ve müşterilerinin daha fazla kripto para birimi seçeneğiyle ilgilenip ilgilenmediklerini test ettiklerini açıkladı.

Shake Shack’in Pazarlama Şefi Jay Livingston, müşterilerinden kripto para birimleri ile ödeme yapma konusunda bir talep görmediklerini bu nedenle testin, şirketin kripto paraları ödeme şekli olarak kabul etmeye başlayıp başlamayacağını veya bir noktada kampanyanın genişletilmesini belirlemede yardımcı olacağını söyledi.

Her zaman kaynaklarınızı israf edeceğimiz şeylere değil gerçekten anlamlı olacak şeylere yatırım yapmaya çalışıyoruz.

Cash App uygulamasındaki kullanıcıların Bitcoin ve kripto para birimlerine olan aşinalığının Shake Shack‘i kampanyada Block ile çalışmaya teşvik ettiğini dile getiren Livingston;

Şu anda şubelerimizde kripto ile ödeme almaya başlasaydık benimsenmesi çok düşük olurdu. Ancak Cash App gibi kriptoyu tanıtan bir uygulama aracılığı ile kripto kullanmak isteyen ve aynı zamanda öğrenmek isteyen daha fazla insana ulaşabileceğiz.

açıklamalarında bulundu.

Dünya çapında birçok ülkede şubesi bulunan Shake Shack‘in, Türkiye’de İstinye Park, Akasya AVM, Vadi İstanbul, Metropol İstanbul alışveriş merkezleri ve İstanbul Havalimanı dahil olmak üzeri 5 şubesi bulunuyor.

Haberde, kampanyanın ABD dışında bulunan şubelerde geçerli olup olmadığı hakkında herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

Visa’nın yakın tarihli bir araştırması, kripto para sahiplerinin 2021 yılında ödemelerde %62 daha fazla kripto para kullandığını ve araştırmaya katılan kişilerin %57’sinin bir kampanya aracılığıyla kripto para birimi kazanmak istediğini ortaya koymuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!