Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya Merkez Bankası, CBDC Araştırmaları ve Geliştirmeleri İçin 9 Kurumla Anlaştı

Brezilya Merkez Bankası, dijital merkez bankası parası (CBDC) araştırmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olması için dokuz kurum seçtiğini açıkladı.

Brezilya Merkez Bankası’nın 3 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, araştırma geliştirme girişimine Brezilya, Almanya, ABD, İsrail, Meksika, Portekiz, İngiltere ve İsveç’ten toplamda 47 teklif aldığını belirtti.

Brezilya’nın seçtiği kurumlar arasında ülkenin yerel kripto para borsası Mercado Bitcoin, finansal hizmet sağlayıcı şirketlerinden Santander Brazil ve İtau Unibanco yer alıyor. Ayrıca kurumlar arasında merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Aave, Brezilya banka federasyonu Febraban, Alman ödeme şirketi Gieseck+Devrient ve finans şirketi Tecban bulunuyor.

Merkez bankasının seçtiği kurumlarla birlikte yürüteceği projeler 28 Mart’ta başlayacak ve 27 Temmuz’da bitecek. Projeler, bankanın liderlik ettiği bir inovasyon merkezinden ilerleyecek.

Brezilya 2021 yılının kasım ayında yaptığı açıklamada 2022 yılında CBDC’nin pilot uygulamasını başlatacağını 2024 yılında ise tam sürümünü piyasaya çıkaracağını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!