Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Yasaları; Infura, Opensea ve MetaMask’in Bazı Ülkelere Hizmet Sunmasına İzin Vermiyor

Son zamanlarda bazı ülke vatandaşları, MetaMask, Infura ve Opensea gibi kripto uygulamalarına erişim problemi yaşıyor.

En çok şikayet İran ve Venezuela’dan geliyor. 3 Mart tarihinde İranlı kullanıcılar dünyanın en popüler NFT pazar yeri Opensea’den hesapları silindi veya devre dışı bırakıldı. Bu olayın üzerine İranlı NFT sanatçısı “Bornosor” Twitter üzerinden birçok sitemli gönderi paylaştı.

Bornosor paylaştığı gönderide:

Bugün, hiçbir mesaj veya bildirim olmadan NFT platformu Opensea’nin hesabımı devre dışı bıraktığını öğrenerek uyandım. Hayal kırıklığı yaşıyorum.

dedi.

Başka bir İranlı NFT sanatçısı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “İran vatandaşlarına yapılan çok büyük ayrımcılık.” dedi.

Buna karşılık Opensea:

Etkilenen kullanıcılarımız için özür dileriz. Opensea ABD yaptırımlarının bulunduğu yasa politikalarına tabidir. ABD merkezli bir şirketiz ve ABD yasalarına uymamız gerekiyor. Dolayısıyla yasada yer alan ülke vatandaşlarımızı engellememiz gerekiyor.

dedi.

ABD merkezli ethereum uygulamaları geliştiren ConsenSys’e ait olan merkeziyetsiz uygulama (dApp) geliştirici şirketi Infura ve cüzdan sağlayıcı şirketi MetaMask, ABD’nin yeni yaptırımlarından kaynaklı Venezuela’da kullanılamaz hale geldi.

Mevcut ABD yasaları, doğrultusunda Amerikan şirketlerinin İran, Kuzey Kore, Suriye ve son eklenen ülke Rusya dahil olmak üzere yaptırım listesindeki hiçbir ülke vatandaşına mal veya hizmet sağlamasına izin vermiyor.,

Son zamanlarda yaşanan bu olaylar sonucunda blockchain tabanlı bu şirketlerin yeterince merkeziyetsiz olmadığı yönünde tartışmalar ortaya çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!