Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz: S&P 500-Bitcoin (BTC) Korelasyonunun Sona Erdiğini Söylemek İçin Bir Hafta Yeterli Değil

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’in (BTC) S&P 500 hisse senedi endeksi ile olan mevcut korelasyonunun sona erdiğini söylemek için bir haftalık sürenin yeterli olmadığını dile getirdi.

3 Mart tarihinde finansal hizmetler şirketi KBW‘nin “Fintech & Payments” konferansında konuşan Mike Novogratz, Bitcoin ve S&P 500 hisse senedi endeksi arasındaki mevcut korelasyona değindi ve korelasyonun ayrıştığını söylemek için bir haftalık sürenin yeterli olmadığını belirtti.

Eğer iki ya da üç hafta içerisinde Bitcoin fiyatı 45.000 dolar seviyelerini aşarken hisse senedi piyasaları sabit kalır ya da düşerse o zaman farklı bir şeyler yaşıyoruz demektir. Korelasyonun sona erdiğini söylemek için bir haftalık bir süreç yeterli değil.

Konferansta konuşan piyasa analizi şirketi NorthmanTrader’ın kurucusu Sven Henrich ise konuyla ilgili, Bitcoin’in mevcut korelasyondan ayrışması için bir dönüm noktasında olduğunu ve uzun vadede hala güvenli bir liman görevi gördüğünü söyledi.

Bitcoin’in mevcut korelasyondan ayrışmak için bir fırsatı var ve şu anda dönüm noktasında bulunuyor. Kısa vade için hala risk içerin bir varlık olsa da uzun vadede kesin olarak güvenli liman görevi görecektir.

Bitcoin, son aylarda ABD hisse senedi piyasaları ile benzer fiyat hareketleri izledi. S&P 500 ile Bitcoin arasındaki 50 günlük korelasyon, 3 Mart‘ta 0,51‘e yükselmesine rağmen 2022 yılının başından bu yana yaşanan 0,64 zirvesinin altında bulunuyor.

28 Şubat tarihinde son bir yılın yüzdesel olarak en büyük artışlarından birini yaşayan Bitcoin, 44.700 dolara kadar yükselmiş ancak Ukrayna’da bulunan Avrupa’nın en büyük nükleer santralinin Rusya tarafından vurulduğu haberinin ardından ise 41.000 dolar seviyelerine kadar geriledi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatte yaklaşık %5 değer kaybeden Bitcoin, haberin kaleme alındığı sıralarda 41.587 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!