Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Yıl Bitcoin Üretmek Son Güncellemeyle İlk Kez Kolaylaştı

Bitcoin (BTC) blockchaininde madencilik yapmak bu hafta yapılan güncelleme sonucunda 2022’nin başından beri ilk kez kolaylaştı.

Madencilerin Bitcoin üretmek için ne kadar çaba harcamaları gerektiğini belirleyen zorluk seviyesi, bu yılki beşinci güncellemesinde yüzde 1,49’luk düşüş gösterdi.

Hemen hemen iki haftada bir olacak şekilde, her 2 bin 16 blokta bir değişen zorluk seviyesinin güncellemelerinde, söz konusu iki haftalık süreçte kaydedilmiş toplam hash oranı seviyesi baz alınır.

Bitcoin blockchainindeki zorluk seviyesi bundan bir önceki güncelleme sonucunda 27.9 trilyon düzeyine çıkarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Perşembe günü gerçekleşen güncelleme, zorluk seviyesini 27.5 trilyon düzeyine çekti.

Madenciler, geride bıraktığımız son iki haftalık süreç içerisinde toplamda ortalama 197,19 EH/s’lik bir hash oranı elde etti. Bu oran, zorluk seviyesinin rekor kırdığı dönemde 200,1 EH/s’nin üzerindeydi.

Blockchaindeki ortalama hash oranı seviyesinin bu yılın başından beri düzenli olarak artması, madencilik yapmanın da gitgide zorlaşmasına yol açıyordu. Zorluk seviyesi, bu haftaki güncellemeyle birlikte bu yıl için ilk kez aşağı indi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!