Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Milletvekili: Facebook Libra Yerine Bitcoin Kullansın

ABD’deki Cumhuriyetçi milletvekili Warren Davidson, Facebook’un dijital para projesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Davidson, sosyal medya devinin Libra adlı projesinin ciddi sorunlara yol açabileceğini düşünüyor ve Facebook’a daha farklı bir alternatife yönelmeyi öneriyor.

Libra Yerine Bitcoin

Warren Davidson, Noded Bitcoin yayınına katıldı ve  Facebook’un Libra adlı dijital para projesinin mevcut finans sistemini olumsuz yönde etkileyebileceğini, hatta sistemin dengesini bozabileceğini söyledi.

Böyle bir dijital para projesine gerek olmadığını düşünen Davidson, Facebook’a Libra projesini geliştirmek yerine Bitcoin kullanmayı öneriyor. ABD’li milletvekilinin açıklamalarına göre Facebook, kendi geliştirdiği Calibra adlı cüzdana Bitcoin’i eklerse çok daha iyi bir sonuç alabilir.

Facebook Tartışması

Warren Davidson buna ek olarak Facebook’un diğer faaliyetlerinden de bahsetti ve şirketin zaten pek çok kesimden tepki çektiğini vurguladı.

Facebook’un özellikle veri gizliliği konusunda pek temiz bir sicilinin olmadığını hatırlatan Davidson, Libra adlı bu dijital para projesinin de sorunlara yol açabileceğini düşünüyor:

Facebook şu anda platformdaki içerikleri zaten filtreden geçiriyor. Kimileri (Facebook’un bunu) taraflı bir şekilde yaptığını, kimileriyse bunun doğru bir hamle olduğunu düşünüyor. Peki biz filtrelenerek mi konuşmak istiyoruz yoksa özgürce mi? Filtrelenmiş işlemler mi istiyoruz, özgürlük mü?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment