Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Seçim Komisyonu, Seçim Kampanyaları İçin Kripto Para Madenciliğine Onay Verdi

ABD Federal Seçim Komisyonu (FEC), yeni yayınladığı bir bildiride, insanların tercih ettikleri adayları desteklemek için kripto para madenciliği yapmasının önünü açtı.

13 Kasım tarihli bildiriye göre, FEC avukatları geçtiğimiz Eylül ayında OsiaNetwork LLC tarafından yapılan bir başvuruya yanıt verdi. OsiaNetwork o tarihlerde vatandaşların kendi bilgisayarlarını ve madencilik donanımlarını kullanarak, seçimdeki adaylarına maddi destek için kripto para madenciliği yapıp yapamayacağını sormuştu.

OsiaNetwork’un ifadesine göre, bu şekilde yapılan destek ciddi anlamda fon içerebilir ve düşünüldüğünden çok daha destekleyici olabilir.

FEC’in verdiği yanıt mektubuna göre, yapılan teklif hem seçim kampanyası kurallarına hem de kendi kurallarına göre ”müsaade edilebilir” bir statüye sahip. Yani diğer bir deyişle, OsiaNetwork kurduğu madencilik tesislerinden elde ettiği geliri, istediği kişiye ve politik kampanyaya bağışlayabilir. Bu yeni bildiri ve emsal karar sayesinde bireysel madenciler de istedikleri kampanya adayına madencilik gücünü devredebilir veya direkt olarak elde ettiği geliri bağışlayabilir.

ABD özellikle çok sıkı kripto para ve blockchain yasalarına sahip olması ile öne çıkmakta ve bir yerin yasası, genellikle diğer yer ile uyuşmuyor. Bazı eyaletlerde politik kampanyalara kripto para bağışı yapılmasının önü kapatılırken, bazı eyaletlerde ise açık açık kripto para yanlısı olduğu bilinen kişiler seçiliyor ve kripto para birimleri yeni gelişmelerle büyümeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde de Colorado eyaletinin yeni valisi, oldukça açık bir şekilde kripto para yanlısı olduğu için gündeme gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment