Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Tek Bir Günde 500 Dolar Düştü ve 2018 Yılının En Düşük Seviyesine Geriledi

Lider kripto para birimi Bitcoin, ‘daha fazla düşmez’, ‘dip bu’, ‘taban seviye aşılamaz’ ifadelerine rağmen, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü kırdığı rekorun bir yenisine imza attı ve tek bir günde 500 dolar düşüş yaşadı.

CoinDesk‘in fiyat verilerine göre piyasa hacmi bakımından lider kripto para birimi BTC, Türkiye saati ile 19:30 civarında 4.981 dolara (CoinDesk’in kendi fiyat grafiğine göre) geriledi. Söz konusu seviye 2017 yılının 12 Ekim tarihinden beri görülmüş en düşük rakam. CoinDesk’in aynı grafiğine göre BTC fiyatı basın saati itibariyle 5.099 dolara çıkmış durumda ama hala %8.04’lük bir düşüş eğilimi mevcut. CoinMarketCap’ın elde ettiği verilere göre ise Bitcoin 5.156 dolardan işlem görüyor.

BTC’nin böylesine keskin bir düşüş yaşadığı senaryoda, diğer kripto para birimleri de oldukça sert düşüş yaşadı ve son 24 saat içerisinde piyasadan 15 milyar dolar silindi. Bir çok kripto para birimi ise Bitcoin’den çok daha kötü bir durumda. Ethereum, Litecoin, EOS ve Cardano, top 10 içerisinde en fazla kayıp yaşayan kripto para birimlerinden en çok öne çıkanları. OnChainFx kaynağının aktardığına göre ise gün içerisinde en büyük kayıpları yaşayan kripto para birimleri Aragon, LBRY Credits ve ZClassic olarak sıralanmakta. Söz konusu kripto para birimlerinin hepsi %20 ve üzerinde düştü.

Bazıları kripto para birimlerinin ”sonunun” geldiğini düşünürken, bu gibi dönemlerin daha önce de yaşandığını ve kripto para birimlerinin bir ay gibi kısa bir sürede değerlerine 11.000 dolar katabildiğini ve kattığı dönemlerin olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment