Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Senato Başkanından Hazine Bakanı Yellen’a Regülasyon Çağrısı

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown, Hazine Bakanı Janet Yellen’ı kripto mevzuatı üstünde çalışmak üzere regülatörler ve milletvekilleri ile birlikte çalışmaya çağırdı.

Sherrod Brown 30 Kasım tarihinde yazdığı mektupta, Mali İstikrar Gözetim Komitesi’nin (FSOC) tavsiyelerine dayanarak kripto para sektörüne dair yasal çerçevenin ele alınması konusunda ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’dan mali regülatörler ve milletvekilleri ile koordineli bir şekilde çalışılması yönünde talepte bulundu. Başkan Brown, iflas eden kripto para borsası FTX’in şeffaflıktan uzak, güvensiz politikalarını ve iflasından sonra piyasaya yayılan risk dalgasını öne sürerek bu durumları, engellenmesi gereken finansal risklere örnek olarak gösterdi.

Brown mektubunda, FTX iflasının araştırıldıkça şirketin başarısızlığının, akıllara risk yönetimi konusundaki pervasız ve yetkilerini art niyetli amaçlar için kullanan finansal firmaların başarısızlığını getirdiğini belirtiyor. Komite Başkanı, Janet Yellen’dan bu tip riskli durumların engellenmesi ve beraberinde taşıdıkları risklerin geleneksel piyasalara sıçramasının önlenmesi için milletvekilleri ve regülatörlerle iş birliği içerisinde çalışılmasını istediğini belirtti.

Öte yandan Brown, regülatörlerin kripto yasalarını küresel yasalarla olabildiğince uyumlu hale getirmesinin şirketlerin daha serbest regülasyonlara sahip ülkelerde faaliyetlerini devam ettirerek yaptığı regülasyon arbitrajını tamamen bitirmese de azaltabileceğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!