Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Senato Komisyon Başkanından FTX ile İlgili Açıklamalar

ABD Senatosu Bankacılık Komisyonu Başkanı, kripto para borsası FTX’in çöküşünden ne gibi dersler çıkarılması gerektiğiyle ilgili konuştu.

Bankacılık Komisyonu Başkanı Sherrod Brown, bugün yaptığı açıklamalarda FTX’in çöküşünün kripto para sektörü üstündeki etkilerini değerlendirdi.

Kripto para regülasyonları hakkında konuşan Brown, FTX’in çöküşünün kripto paraların ne şekilde regüle edileceğini çok fazla etkilemeyeceğini düşünüyor.

Bugünkü duruşmadan önce konuşan Brown, halihazırda yürürlükte olan bankacılık ve menkul kıymet mevzuatlarının, kripto para regülasyonları için de yol gösterici olabileceğine vurgu yaptı.

FTX’in çöküşüne değinen Brown, “Eğer FTX’in çöküşünden bir ders çıkaracaksak, aynı anda birden farklı türde (ürün ve hizmet) sunan kripto platformlarının ne gibi riskler barındırdığını incelememiz gerekiyor.” dedi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler de aynı anda lending, alım-satım, saklama gibi çeşitli hizmetler veren bazı kripto platformlarını eleştirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!