Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Senatosu’nun Yasa Tasarısına, El Salvador Başkan’ından Tepki: Oyun Başlasın

ABD Senatosu, El Salvador’un Bitcoin’i (BTC) yasal ihale olarak kabul etmesinden kaynaklanabilecek riskleri azaltmak isteyen bir yasa tasarısını oylayacak.

El Salvador’un Bitcoin‘i yasal ihale olarak kabul etmesinin ABD finansal sistemine yönelik potansiyel riskleri azaltmayı amaçlayan tasarı, 23 Mart tarihinde Senato’daki bir komiteden geçti. Tasarı, ilerleyen dönemde ABD Senatosu‘nda genel oylamaya sunulacak.

“El Salvador’da kripto para sorumluluğu” olarak adlandırılan tasarı, senatörler James Risch, Bob Menendez ve Bill Cassidy tarafından 16 Şubat’ta tanıtılmıştı.

 

Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “El Salvador’un Bitcoin’i yasal ihale olarak benimsemesinin, ABD finansal sistemine yönelik potansiyel riskler barındırıp barındırmadığını anlamamız ve bunları azaltmamız önemlidir.” ifadelerine yer veren Risch ayrıca mevzuatın Devlet ve Hazine Departmanları ile diğer federal kurumların desteğini gerektireceğini, Çin ve organize suç örgütlerinin potansiyel olarak güçlenmesi gibi riskleri azaltmak için önem taşıdığını vurguladı.

Tasarı ayrıca El Salvador‘dan ABD‘ye gelen havalelerin izlenmesini isteyecek.

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, tasarının komiteden geçmesinin ardından Twitter üzerinden tasarının bir örneğini paylaştı ve konu hakkındaki hoşnutsuzluğunu dile getirdi.

ABD’nin burada yaptığımız şeyden korkacağını rüyamda bile düşünmezdim.” ifadelerine yer veren Bukele;

ABD Hükümeti özgürlükten yana değildir ve bu kanıtlanmış bir gerçektir. Bu yüzden özgürlüğü savunacağız. Oyun başlasın!

El Salvador, geçtiğimiz eylül ayında Bitcoin‘i yasal ihale olarak kabul etmişti. Bukele ayrıca kasım ayında ülkenin Bitcoin destekli 1 milyar dolarlık tahvil ihracını duyurmuş ancak en geç 20 Mart tarihinde piyasaya sürülmesi beklenen tahvillerde, uluslararası koşullar nedeniyle gecikme yaşandı.

El Salvador Başkanı Bukele‘nin, bugün dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!