Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Ripple Davasını Uzatmaya Karar Verdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple tarafındaki bireysel tanıklar Brad Garlinghouse ve Chris Larsen ile ilgili araştırmalara devam edebilmek ve cevap verebilmeleri için davayı uzatmaya karar verdi.

SEC, Ripple Labs’in XRP token’ı aracılığıyla kayıt dışı 1.3 milyar dolar elde ettiğini iddia ediyor. 2020 yılının aralık ayından itibaren süren davada yasal anlaşmazlıklar devam ederken SEC, XRP’nin menkul kıymet olmadığını ve uluslararası ödeme olarak kullanılamayacağını söylüyor.

Bazı yorumcular, SEC’in Ripple Labs’ı hayal kırıklığına uğratmamak için davayı yavaşlattığını öne sürüyor.

Ertelenen dava için davalılar Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’ın, SEC’in şikayetlerine yanıt vermek için 8 Nisan’a kadar süreleri bulunurken SEC’in ise davalıların verdiği cevaba karşılık verebilmesi için 1 haftalık süresi bulunuyor.

XRP topluluğu davayı uzatma kararına oldukça tepkili. Bazıları, SEC olan öfkesini “zaten kaybedilen bir davada zaman kazanmaya çalışıyorsunuz.” diyerek gösterdi. Bazılar ise davanın uzamasını XRP için uzun vadede olumlu olabileceğini söyledi.

13 Ocak tarihinde Koin Bülteni tarafından belirtildiği üzere, Ripple’ın hukuk danışmanı Stuart Alderoty, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) uzun süredir devam eden dava ile ilgili “geciktirdikleri” düşüncesiyle tepki göstermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!