Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın Hukuk Danışmanından, SEC Başkanına Büyük Tepki

Ripple’ın hukuk danışmanı Stuart Alderoty, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) uzun süredir devam eden dava ile ilgili “geciktirdikleri” düşüncesiyle tepki gösterdi. 

Stuart Alderoty resmi Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda, Gary Gensler’in twitter üzerinden yaptığı paylaşımlara büyük tepki gösterdi.

SEC Başkanı Gary Gensler, Twitter’dan iki gün önce yaptığı paylaşımda, kuralların uygulanmasını vurgulamak için bir futbol benzetmesi yaptı. Hakemin olmadığı bir maçta futbol takımlarının ceza almaktan korkmayacağını ve yasakları çiğneyeceğini belirterek bu durumun da adaletsiz bir ortam oluşturduğunu söylemişti.

 

Alderoty ise bu paylaşımın üzerinde:

Başkan Gensler’in “hakemsiz futbol” benzetmesi yanlıştır. Gerçek şu ki SEC, şeffaf olmayan kurallarla kazanan ve kaybedenleri belirlemek için ve eşit olmayan bir oyun alanı oluşturmak için yaptırım ve regülasyonları kullanıyor. Gensler konuşmasında: “Etkili bir dava, birçok insanı yola getirir.” diyor. Bu durum, başka kuruluşa yapılan regülasyonların diğerlerine de etki etmesi anlamına mı geliyor? SEC şu anda bile davayı geciktirmeye çalışıyor ve  bu durumu kendi lehine kullanıyor.

açıklamalarında bulundu.

“Gecikmiş adalet, adalet değildir” diyerek sözlerine devam eden Alderoty, SEC’e, “Ripple davasını daha fazla gecikme olmadan olabildiğince hızlı bir şekilde sonuca bağlamaya dersiniz?” dedi.

Bir yıldan daha uzun süredir süren davada her iki tarafın da isteğiyle 19 Ocak’ta sona ermesi beklenenKeşif Süreci”nin hakim Sarah Netburn’e 28 Şubat’a kadar uzatılması talebinde bulunuldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!