Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Tarihinde Bir İlk: Başkan Joe Biden’ın Rakibi Bitcoin Bağışlarını Kabul Edecek!

Joe Biden’a karşı ABD Başkanlık yarışında yer alacak kritik isim Robert F. Kennedy Jr., Bitcoin (BTC) ile kampanya bağışı kabul edecek.

Miami’de düzenlenen Bitcoin 2023 etkinliğine konuşmacı olarak katılan Robert F. Kennedy Jr.’ın Bitcoin hakkındaki pozitif görüşleri dikkat çekti. Başkanlık yarışında Başkan Joe Biden‘a meydan okuyan aday, kampanya bağışlarını Bitcoin ile kabul edeceğini açıkladı. Bu açıklamayla birlikte Kennedy, ABD tarihinde Bitcoin bağışı kabul eden ilk başkan adayı olacak.

ABD’nin 35. Başkanı John F. Kennedy’nin yeğeni olarak dikkat çeken Kennedy Jr. kripto teknolojilerinin büyük bir inovasyon motoru olarak tanımlarken Bitcoin ile demokrasi ve özgürlüğün arasındaki güçlü bağlantıyı işaret etti:

Bugün dünyaya Bitcoin’in gücünü, dayanıklılığını ve esnekliğini gösteriyoruz. Bu odadaki neredeyse herkes Bitcoin ile demokrasi ve özgürlük arasındaki bağlantının farkında. Özgürlük ve demokrasiye duyduğumuz derin ihtiyacın derin temsili ve bu yeniliğin bu erdemleri garanti altına alma vaadi nedeniyle tutkulular.

Aday, farklı para birimlerinden oluşan bir ekosisteme sahip olması halinde ABD ekonomisinin daha dirençli olabileceğini vurguladı. Ekonominin içinde bulunduğu kırılgan yapıyı ve son dönemlerde yaşanan bankacılık iflaslarını öne süren Kennedy Jr. ABD’nin içinde bulunduğu aşırı merkezileşmiş sistemden kurtulması gerektiğini belirtti:

Biyolojik çeşitliliğe sahip bir ekosistem nasıl dirençli bir ekosistem ise, ekonomimiz de tek bir merkezi kontrollü para birimi yerine farklı para birimlerinden oluşan bir ekolojiye sahip olursa daha dirençli olacaktır. Bugün aşırı merkezileşmiş sistemimizin ne kadar kırılgan olduğunu görüyoruz.

Kennedy Jr.’ın sözleri salonda coşkuyla karşılandı. Adayın, Başkanlık yarışında önemli bir konumu olduğu ve kayda değer bir oy toplayabileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!