Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple-SEC Davasında Önemli Tarih İçin Değişiklik Talebi: İki Taraf da Uzatmak İstiyor!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple Labs (XRP), Hinman belgelerinin kamuoyuna açıklanması için gereken süreye bir haftalık ek uzatma talep etti.

SEC ve Ripple’ın 19 Mayıs tarihinde mahkemeye sunduğu beyanda, “Hinman Belgeleri” olarak bilinen ve Yargıç Analisa Torres tarafından 6 Haziran tarihine kadar kamuoyuna açıklanmasına hükmedilen belgelerin redakte edilmiş versiyonlarının yayınlanabilmesi için bir haftalık ek süre talep ettiklerini belirtti.

Beyanda, 6 Haziran olarak belirtilen son açıklanma tarihinin 13 Haziran olarak değiştirilmesi istenirken davada karşılıklı taraflar olarak yer alan SEC ve Ripple’ın ortak bir karar alması davayı takip eden birçok aktörün dikkatini çekti. Ayrıca tarafların ilgili belgelerin orijinal versiyonlarının yayınlanması için de benzer bir zaman çizelgesi talep ettiği görüldü.

Kripto para sektöründe faaliyet gösteren bir avukat olan Fred Rispoli konu hakkında yaptığı yorumda, tarafların anlaşmaya varmasının oldukça ilginç gördüğünü ve bir uzlaşmaya işaret edebileceğini öne sürdü.

Rispoli tarafların olası bir uzlaşma hakkında şu ifadeleri kullandı:

Ripple büyük bir ceza öder ve bundan sonraki satışlarını üzerine anlaşılan bir temele göre kaydettirir ve XRP menkul kıymet değildir, ikincil XRP satışları da menkul kıymet işlemleri değildir.

Bu noktada iki tarafın da pek çok ilkesinden vazgeçmiş olacağını iddia eden avukat, iki tarafın da bu senaryoda gerçek bir zafer elde edemeyeceğinin altını çizdi.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %6,5 değer kaybeden XRP, son 24 saat içerisinde %0,3 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 0,464 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!