Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple-SEC Davasında Heyecan Dorukta: Önemli Tarih Yaklaşıyor!

SEC ile Ripple (XRP) davasına yön verebilecek nitelikte olduğu söylenen “Hinman belgelerinin” yakın tarihte kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

New York Güney Bölgesi Mahkemesi yargı Analisa Torres’in 16 Mayıs tarihinde yapılan duruşmada aldığı kararda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) “Hinman Belgeleri” olarak bilinen ve davaya yön verebileceği söylenen belgelerin kamuoyundan gizlenmesi talebini dördüncü kez reddettiğini duyurmuştu. Torres, SEC’ye belgeleri kamuoyuna ifşa etmesi için 21 gün süre verdi. Bu süre de mahkeme tarafından SEC’nin istediğiyle uzatılmazsa 6 Haziran gününe tekabül ediyor.

SEC belgelerin kamuoyuna açıklanmasına yönelik yaptığı itirazda, kurum yetkilisi Bill Hinman’ın konuşmalarını içeren belgelerin kurumun resmi görüşlerini yansıtmadığını öne sürdü. SEC bu kapsamda, “Hinman Belgeleri’nin” adli belge sayılamayacağını beyan etti.

Ancak kurumun beyanı Yargıç Torres tarafından kabul edilmedi. Torres, adli sürece yardımcı olabilecek her türlü belgenin dava ile alakası olup olmaması fark etmeksizin adli belge sayılacağını belirtti.

Karar, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse tarafından şeffaflık yönünde alınmış bir galibiyet olarak nitelendirildi.

Öte yandan SEC’nin yeni bir itirazda bulunarak belgelerin kamuoyuna açıklanma süresini uzatabileceği ihtimalinin üzerinde de duruldu. Ayrıca kurumun karara itirazda bulunabilmek için 10 gün süresi olduğunun da altı çizildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!