Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple-SEC Davasında Önemli Gelişme: Gizlilik Talebi Reddedildi, XRP Fiyatı Yükselişte!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) ve Ripple (XRP) arasında devam eden davada Ripple lehine önemli bir gelişme yaşandı.

İki yıldır devam eden ve kripto para endüstrisi için kritik değere sahip SEC-Ripple arasındaki menkul kıymet davasında kritik bir gelişme yaşandı. SEC’nin William Hinman belgelerini gizli tutmaya yönelik talebi mahkeme tarafından bir kez daha reddedildi.

ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Analisa Torres, SEC’nin Ripple davasında saklamak istediği belgeleri bir kere daha talep etti. SEC şimdiye kadar defalarca bu belgelerin gizli kalmasını istedi fakat aynı yargıç tarafından söz konusu talep hep reddedildi.

SEC’nin yayınlamak istemediği belgelerin büyük bir kısmında kurumun eski yöneticilerinden olan William Hinman’ın 2018 yılında “Yahoo Finance All Markets Summit” etkinliği sırasında yaptığı konuşmaları bulunuyor. Konuşmasında Bitcoin ve Ethereum’un menkul kıymet olmadığını belirten Hinman’ın, Ripple’a SEC ile mücadelesindeki ilk büyük zaferini kazandıracağı düşünülüyor.

Ripple topluluğu Ethereum ile XRP’nin genel olarak benzerlik taşıdığını düşündükleri için XRP’nin de menkul kıymet olarak sayılmaması gerektiğini öne sürüyor.

Ripple fiyatında ani yükseliş

Yargıç tarafından gelen kararın ardından Ripple fiyatı kısa süre içerisinde %10 civarında  yükseldi. Karardan önce 0,422 dolardan alıcı bulan XRP, haber akışının etkisiyle 0,461 dolara kadar tırmandı. Market değeri bakımından kripto para piyasasının 6. sırasında konumlanan XRP, yazım esnasından 0,451 dolardan işlem görüyor.

SEC tarafından mahkemeye sunulan benzer bir talep son olarak Yargıç Torres tarafından 2022 yılının Eylül ayında bir kere daha reddedilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!