Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’dan USDC Rezervleri İçin ABD Hükümetine Karşı 8,7 Milyar Dolarlık Önlem

USD Coin’in (USDC) ihraççısı Circle, rezervlerinde yaptığı dengeleme sonucunda 9 milyar dolara yakın rezervini gecelik repoya kaydırdı.

Circle’ın rezervlerini yöneten varlık yönetim şirketi BlackRock resmi web sitesinde yayınladığı güncellemede, şirketin vadesi dolan hazine bonolarından elde ettiği 8,7 milyar doların gecelik repoya yatırıldığını açıkladı. Bu hamlenin ABD hükümetinin temerrüde düşme ihtimaline karşılık olarak yapıldığı düşünülüyor.

Düzenlemenin 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirildiği belirtilirken anlaşmanın, BNP Paribas, Goldman Sachs, Barclays ve Royal Bank of Canada gibi bankacılık devlerini kapsadığı bildirildi. Ayrıca bu repo işlemlerinin teminatının vadesi üç gün içerisinde dolan menkul kıymetleri kapsamadığının da altı çizildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan bir şirket sözcüsü, söz konusu ayarlamanın uzun zamandır şirket gündeminde olduğunu ve plan dahilinde şirketin rezervlerini ABD’nin olası bir temerrüt senaryosuna karşı kendisine ek koruma sağlamayı amaçladığını belirtti.

Circle, ABD’nin borçlarını ödeyemeyeceği endişesiyle vadesi dolacak hazine tahvillerini elinde tutmayacağını beyan etmişti.

Yakın geçmişte ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ülkenin borçlanma tavan sınırının değiştirilmemesi veya askıya alınmaması durumunda haziran ayı başında nakit kaynaklarının tükeneceği ve borçlarını ödeyemeyeceğine dair bir bildirim yayınlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!