Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’ın Aksiyonu Panik Yarattı: ABD Hükümeti Temerrüde Düşebilir Mi?

Stablecoin ihraççısı Circle, ABD’nin borçlarını ödeyemeyeceği endişesiyle haziran başından sonra vadesi dolacak hazine tahvillerini elinde tutmayacağını beyan etti.

USD Coin (USDC) ihraççısı Circle’In CEO’su Jeremy Allaire tarafından haber ajansı Politico’ya verilen demeçte, ABD’nin borçlarını ödeyemeyeceği endişesiyle uzun vadeli tahvillerin elden çıkarılacağı belirtildi. ABD’li politikacıların borç tavanını yükseltme konusunda anlaşamayacağını vurgulayan Allaire, ABD hükümet borcunun temerrüde düşme riskiyle karşı karşıya kalacağını öne sürdü.

Circle’ın finansal raporlarına bakıldığında, 31 Mayıs’tan sonra vadesi gelen hiçbir ABD hükümet borcunu şirket bünyesinde tutulmadığı görülüyor.

Jeremy Allaire, Circle’ın borç riskinden kaçınmak istediği için haziran başından sonra vadesi dolacak hazine tahvillerini elinden çıkardığını belirtti.

ABD hükümetinin borçlarını ödeme kabiliyetinin potansiyel bir ihlali yoluyla risk taşımak istemiyoruz.

Halihazırda ABD meclisindeki Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, hükümetin 31 trilyon dolarlık borçlanma limitini yükseltme konusunda anlaşmazlığa düşmüş durumda ve hazine yükümlülüklerini yerine getirmek için özel tedbirler uyguluyor.

Öte yandan kongre tarafından yaratılan bu belirsizlik ortamından kaçınan sadece Circle değil gibi görünüyor. Bu doğrultuda, Bloomberg tarafından sunulan verilere göre 23 Mayıs vadeli hazine bonosunun getirisi yaklaşık %4,2‘ye gerilerken 13 Haziran vadeli bononun getirisi yaklaşık %5,5‘e yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!