Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deneyimli Trader Bitcoin’deki Formasyona Dikkat Çekti: “Ciddiye Alınmalı”

Deneyimli trader ve analist Peter Brandt, Bitcoin’de (BTC) bir düşüş olasılığının göz önünde bulundurularak ciddiye alınması gerektiğinin altını çizdi.

Analist 11 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Bitcoin’in günlük grafiğinde oluşan “omuz baş omuz” (OBO)  formasyonuna dikkat çekerek bir düşüş olasılığının göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

Brandt oluşan formasyonun onaylanması halinde fiyatın aşağı yönlü bir eğilime girebileceğini ima etti. Ayrıca formasyonun yapısı itibariyle onaylanması durumunda Bitcoin, yaklaşık %16’lık bir düşüş ile 23.117 dolara kadar gerileyebilir.

Öte yandan yılın başında bu yana %70’e yakın değer kazanan Bitcoin’in yılın en yüksek seviyesinden bu yana yaklaşık %10 değer kaybetmesi üzerine kripto para sektöründe orta vadeli düşüş senaryoları konuşulmaya başlandı.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %8,9 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %0,5 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 27.481 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!