Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fenomeni Takipçilerini Mi Dolandırdı? Hodl Edin Dedi Satış Yaptı!

Kripto para influancer’ı Danny Crypt’in takipçileri üzerinden 57 bin doların üzerinde kazanç sağladığı iddia edildi.

Blockchain araştırmacısı ZachXBT 10 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yayınladığı gönderide, kripto influancer’ı Danny Crypt’ın takipçilerine aldırarak “HODL” edin dediği altcoin’e rug-pull yaptığını öne sürdü.

Paylaşımda, Danny’nin Arb Furbo’nun (FARB) pazarlanmasına yardımcı olmak için toplam arzın %2’sini satın aldığı ancak takipçilerine bunu duyurduktan 15 dakika sonra satın aldığı tokenların büyük bir kısmını sattığı belirtildi. Danny’nin varlıkların satışı karşılığında 57 bin dolar değerinde 31 Ethereum (ETH) kazandığına dikkat çekildi.

Danny ayrıca takipçilerine, sosyal medya hesapları aracılığıyla varlıkları tutmaya devam ettiği ve fiyatın dengeye oturduğu yönünde söylemlerde bulundu. Fenomen hakkında yöneltilen ithamlar sonucunda Zach’in paylaşımından kendi etiketini kaldırdı ve blockchain araştırmacısını sosyal medya üzerinden engelledi.

Öte yandan Danny, proje sahibinin kendisinden satmadığına yönelik bir açıklama yapmasını istediğini söyledi. Yatırımcıların içerisine girdiği paniği engellemek için bunun yapılması gerektiğine inandırıldığını savunan Danny, kendisine ödeme olarak verilen tokenları satarken kimseye bir şey bildirme zorunluluğu bulunmadığını öne sürdü.

Coingecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %22’ye yakın değer kaybeden FARB, yazım itibariyle 0,00621 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!