Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıklandı: Bitcoin Nasıl Tepki Verdi?

ABD mart ayı tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde 303 bin olarak açıklanması üzerine Bitcoin’de (BTC) düşüş gözlemlendi.

Geçtiğimiz dakikalarda piyasanın 212 binlik beklentisinin üzerinde 303 bin olarak açıklanan aralık ayı ABD Tarım Dışı İstihdam verisi, Bitcoin’de 800 dolarlık düşüşü tetikledi.

Ayrıca ABD işsizlik oranı %3,9‘luk beklentilerin altında %3,8 olarak açıklandı.

Açıklama öncesi 66.827 dolara kadar yükselen Bitcoin, açıklamayla birlikte 66.012 dolara kadar Ethereum (ETH) ise 3.220 dolara küçük miktarda kadar düşüş yaşadı.

Mart ayında tarım endüstrisi haricindeki çalışan insanların değişikliğini ifade eden verilerin aşağı yönlü hareket etmesi dolar değerinde düşüşü tetikleyecektir. Bu durumda da Bitcoin ile ters korelasyon içerisinde hareket eden dolar endeksinin (DXY) düşüş göstermesi kripto para piyasasını olumlu etkileyecektir.

Açıklanan verinin akabinde dolar endeksi yukarı doğru ivmelenerek 104,6 seviyelerine kadar yükseliş yaşadı. Bu veriler doğrultusunda önümüzdeki hafta sonra açıklanacak enflasyon verisiyle birlikte ABD Merkez Bankası’nın (FED) nasıl bir politika izleyeceği oldukça merak konusu oldu.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 66.100 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!