Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Teknolojik Danışma Kurumu, Hükümete Blockchain Hakkında ‘Kullanma Kılavuzu’ Üretti

Forbes’in 15 Nisan tarihli haberine göre, Amerikan Meclisi Teknoloji ve Endüstri Danışmanlık Şirketi, hükümetin konuya olan hakimiyetini arttırmak amacıyla, ikinci bir Blockchain kaynağı yayınladı.

1970’lerin başından beri bir danışma kurumu olan ACT-IAC,  ABD hükümet servisleri için 5 maddeden oluşan bir kontrol listesi oluşturdu.

Diğer Blockchain ‘kullanma kılavuzları’ ile birlikte bu son kontrol listesi, ABD hükümetinin aldatıcı reklamlardan korunup Blockchain’in getirdiklerinin ”kendi problemlerini” çözüp çözemeyeceğine karar vermelerini sağlaması planlanmakta.

Bu kontrol listesi ”Değerlendirme,” ”Hazır bulunma,” ”Seçilim,” ”Uygulama,” ve ”Birleştirme,” bölümlerinden oluşmakta. İlk bölümdeki ”Değerlendirme” bölümünün bir kısmı şu şekilde:

”Blockchain’in 2017 yılında en çok revaçta olan konulardan birisi olduğu göz önüne alınırsa, Blockchainin sunduğu çözümler ve kolaylık konusunda gerçekleri ”revaçta olmak” durumundan ayırmak bizim için büyük bir öneme sahip.”

ABD hükümeti bir kaç yıldır çeşitli Blockchain projelerinin peşinden koşarak ülkenin ekonomisinden tutun da savunma sistemlerine kadar bir sürü konuda değerlendirme yapabilmesini sağlayan araştırma şemalarını uyguladı.

Blockchain’in yeteneklerinin ve teknik prensiplerinin kapsamlı bilgisini tam olarak elde etmek hala zor olsa da, ACT-IAC bu konuda geniş bir bilgi birikimine sahip gibi görünmekte.

Endüstri teknolojistleri ve dış uzmanlar da bu ”kullanma kılavuzu” üzerinde işbirliği yaptılar ve bunun sonucu olarak grubun ilk Blockchain yapısı olan the Blockchain Primer geçen sene piyasaya sürüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment