Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb Güney Kore’de Büyümeye Devam Ediyor: Bünyesinde 6 Milyar Dolar Bulunuyor

Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan denetim raporlarında Güney Kore‘nin günlük ticaret hacmi 476 milyon $‘ı bulan en büyük kripto para birimi borsası olan Bithumb müşterilerine ait tam olarak 6 milyar $‘ı idare etmekte.

Güney Koreli Bithumb Müşterilerine Ait 6 Milyar Dolara Ev Sahipliği Yapmakta

Güney kore‘nin en büyük kripto para birimi borsalarından olan Bithumb aynı zamanda ticaret hacmi açısından ilk sırada gelmekte. BTCKorea isimli halka açık bir ticaret şirketinin bünyesinde bulunduğundan ötürü Bithumb’ın yıllık denetim raporlarını halka açıklama yükümlülüğü bulunmakta. Bahsi geçen bu rapor geçtiğimiz ay, 20 Mart’ta Finansal hizmetler komisyonunun (FSC)’nin bir alt dalı olan Finansal Gözetleme Hizmetleri’nin internet sitesinde yayımlanmıştı.

Raporun içeriğinde Bithumb’ın, 31 Aralık 2017 itibariyle müşterileri namına sahip olduğu 6 milyar $ değerinde kripto para birimlerine sahip olduğu belirtildi. Açıklanan bilanço tablosunda; 1 milyar $ değerinde Bitcoin, 1,6 milyar $ değerinde Ripple, 700 milyon $ değerinde QTUM, 650 milyon $ değerinde EOS, 600 milyon $ değerinde Ethereum, 500 milyon $ değerinde Bitcoin Cash ve 300 milyon $ değerinde Bitcoin Gold olduğu gösterilmekte. Tabi ki değer birçok kripto para birimi de bu tablonun içinde bulunmakta fakat en öne çıkanları bunlar olmakta. Aynı zamanda borsanın kendi bilanço tablosunda da 400 milyon $‘a sahip olduğu belirtilmekte.

Bithumb 2017 yılında toplamda 333.4 milyar Won (312 milyon $)’lık satış yapıldığını, net gelirin ise 427 milyar Won (400 milyon $) olduğunu açıkladı. İşlem görmeyen gelirlerin ise ek olarak 90 milyon $ değerinde bir gelir sağladığı da belirtildi. Bithumb borsası bilançosunu 30 Mart tarihinde düzenlenmiş olan hissedarlar toplantısından sonra Nisan ayının ortalarında açıklayacağını daha önceden duyurmuştu.

Yeni elde edilen bu bilgilerin ışığında günlük işlem hacminin 476 milyon $ olmasıyla kripto para birimleri borsalarında bulunan müşterilerin yatırımlarının neredeyse %8’i kadarı işleme tabi olmakta. Bu da bize Güney Koreli yatırımcıların dijital para birimleri ticaretinde nasıl aktif bir rol üstlendiklerini gösteriyor.

Özellikle Bithumb’ın ödeme yöntemlerine de el atması sayesinde Güney Korelilerin kripto para birimlerini gerçek dünyada da alışverişini yapmaya başlamış bulunmakta. Mobil servis sağlayıcısı olan Korea Pay ile yapılan ortaklık ile yıl sonuna kadar ülke genelinde 8,000’den fazla satıcıya ulaşacağını beklediklerini söylemekteler. Aynı zamanda şu anda 200 kadar franchise markasının da kripto para birimleri ile ödeme yöntemlerini denemek için gönüllü oldukları belirtildi. “Touch B” markası Bithumb’ın kiosk işine girmesi ve kripto para birimleri ile ödemeleri normalleştirmeye çalışması gibi çevrim dışı stratejilerini yürüttüğü bir alan olmakta.

Paylaşılan denetim raporunda Bithumb’ın ülkedeki en ünlü kripto para birimi borsası olduğu ve Güney Kore’de gerçekleşen Bitcoin işlemlerinin %75,7′sinin, Ethereum ile yapılan işlemlerin ise %50‘sinin bu borsa üzerinden gerçekleştiği belirtilmekte. Bu rapor aynı zamanda 2017 yılı içerisinde kripto paraların nereden nereye geldiğini de gözler önüne seriyor. Bithumb’ın bugünkü hasılatı 312 milyon $ olmakta bu da 2016 yılındaki 1,82 milyon $‘lık hasılatının neredeyse 171 kat arttığını göstermekte. Coinmarketcap verilerine göre 2 sene evvel yani 31 Aralık 2016 yılında işlem hacmi 150 milyon $‘ken geçtiğimiz yıl aynı dönemde yani 31 Aralık 2017’de 30 milyar $ seviyesine ulaşmış bulunmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment