Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Teksas’taki Menkul Kıymet Otoriteleri Bir Kripto Para Şirketinin Faaliyetlerini Durdurdu

ABD‘nin Teksas Eyaleti’ndeki menkul kıymet otoritesi, bir kripto para şirketinin faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

İllegal Faaliyetler

Teksas’taki menkul kıymet otoritesi, kripto para yatırım şirketlerinden My Crypto Mine’ın ve şirket yöneticisi Mark Steven Royer’ın faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Yerel yetkililer, konu hakkında yayınladıkları bildiride Royer’ın beyaz yakalı suçlulardan Bruce Bise’ın ve barodan ihraç edilmiş olan Samuel Mendez’in adına çalıştığı, BitQyk adlı bir yatırım sistemi kurarak insanlara şu anda neredeyse değersiz olan tokenlar sattığı belirtiliyor.

Yayınlanan bildiride Bruce Bise’ın tam olarak neyden suçlu görüldüğü belirtilmese de Samuel Mendez’in sahtekarlıktan ve fonları kötüye kullanmaktan ötürü barodan ihraç edildiği vurgulanıyor.

Royer Mayıs 2017’de Bise ve Mendez ile bir araya gelerek zamanında Bitcoin’e yatırım yapamayan kişileri Bitqy adlı tokena yatırım yapmaya ikna etmeye başladı. Rover, bu dönemlerde 0.02$ gibi bir fiyata sahip olan bu tokenın zamanla 3 dolara kadar yükseleceğini iddia ediyordu.

Royer’ın verdiği bu sözlerin aslı çıkmadı ve söz konusu token yüzde 99 oranında değer kaybetti. Royer’ın tanıtımı sonucunda yatırım yapan kişiler, an itibariyle yatırımlarının neredeyse tamamını kaybetmiş durumdalar.

Royer kripto para şirketlerinden My Crypto Mine’ın yöneticiliğini de yapıyor. Yine Bise ve Mendez ile işbirliği yapan Royer, bilgi teknolojileri alanında 30 yıllık, kripto para sektöründe ise 10 yıllık bir tecrübeye sahip olduğunu söyleyerek kullanıcıları kandırıyordu. Ayrıca Royer insanlara önceki projeleri hakkında hiçbir bilgi vermiyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment