Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Novogratz’ın Kripto Bankası Galaxy Digital, Aylık 15 Milyon Dolar Kaybediyor

Önde gelen kripto para yatırımcılarından birisi olan milyarder Mike Novogratz tarafından kurulan kripto para ticari bankası Galaxy Digital Holdings LP, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde toplam 41 milyon dolar zarar etti ve yılın toplam zararını 136 milyon dolar gibi rekor bir seviyeye çıkardı. Bloomberg‘in aktardığı habere göre, üçüncü çeyrekte yaşanan ağır kayıp özellikle Ether, XRP ve Bitcoin fiyatlarındaki istikrarlı düşüş ve bitmek bilmeyen ayı piyasası yüzünden gerçekleşti.

2018 yılının genel olarak neredeyse bütün kripto para birimleri için kötü geçtiği ise bilinen bir gerçek. Galaxy Digital’in gösterdiği mali tablo ise, bu zararın ne denli büyük olduğunun sadece bir belirtisi.

Novogratz bu ayın başlarında mevcut piyasa durumunun kendinde yaşattığı hayal kırıklığını belirtmiş ve ayı piyasası içerisinde bir ‘iş’ kurmanın berbat olduğunu aktarmıştı. Novo’ya göre kendi bankası, geleneksel bir bankaya kıyasla çok daha fazla zorlukla karşılaşmak zorunda. 2018 yılının ilk çeyreğinde 134 milyon dolarlık zarar eden kripto para odaklı banka, daha sonra ikinci çeyrekte 35 milyon dolarlık kazanç açıklamış ve yatırımcıları bir nebze olsun rahatlatmıştı. Ancak özellikle şu son iki ve üç haftadır yaşanan kan gölü, bütün kripto para piyasasını güçsüz bıraktı ve Bitcoin bile 6.500 dolar seviyelerinden, bazı borsalarda,  3.200 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Bir zamanların ikinci en büyük piyasa hacmine sahip kripto para birimi Ether ise, yaşadığı düşüş sonrası çift haneli rakamlara kadar inmişti ve şu an hala üçüncü sırada yer almakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment