Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bahreyn Bankacılık ve Finans Enstitüsü, Blockchain Akademisini Başlattı

Finans ve ekonomi ile ilgili çeşitli eğitimler düzenlemesi ile tanınan Bahreyn Bankacılık ve Finans Enstitüsü (BIBF), Blockchain konusunda profesyonel eğitim sağlayacak olan ‘Blockchain Academy’ programını başlattığını duyurdu. Söz konusu kurs sayesinde isteyenler çeşitli blockchain çalıştaylarına ve ‘ustalık derslerine’ katılım sağlayabilecek.

Enstitünün resmi internet sayfasında yayınlanan bir gönderiye göre, program resmi bir şekilde önümüzdeki yılın Ocak ayında başlatılacak. Kurs ilk olarak myLearning Key isimli eğitim sağlayıcısı tarafından yoğun bir beş günlük eğitim ve alıştırma sürecine dahil edilecek ve katılımcıları uluslararası Blockchain sertifikası için hazır hale getirecek.

ABD menşeli IIB Council tarafından verilen Certified Blockchain Professional ( Sertifikalı Blockchain Profesyoneli) sertifikası ise blockchain teknolojisi ve bunun çeşitli uygulamaları hakkında sizin gerçek dünyada kalifiye bir kişi olduğunuzu belgelemekte. Akademi söz konusu uluslararası sertifika programının yanı sıra, hem IT profesyonelleri hem de buna benzer profesyoneller için çeşitli ustalık eğitimleri ve çalıştaylar da düzenleyecek. Söz konusu küçük çaplı eğitimler ile bu kişilerin kendi şirketlerinde dağıtık defter teknolojilerinden sorumlu hale gelmesi ve her şirkete blockchain teknolojisinin yayılması planlanmakta.

BIBF Yöneticisi Dr. Ahmed Al Shaikh, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu hizmetin Bahreyn’i önde gelen bilişim teknolojileri merkezlerinden birisi yapmak için yaptıkları plana ve programa da uygun olarak nitelendirdi. BIBF kurumunun IT Başkanı Ahmed Naeemi ise, söz konusu akademinin özellikle ”dijital değişim planları konusunda işletmelere ve kurumlara” çok fazla yardımcı olacağını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment