Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nijerya Bankası Kullanıcılarını Kripto Para İşlemlerine Karşı Uyardı

26 Kasım tarihinde Nairaland kaynağında yayınlanan bir bildiriye göre, Nijerya‘da faaliyet gösteren Union Bank, kullanıcılarını kripto para birimleri ile yapılan işlemlere karşı uyardı.

55 milyondan fazla internet kullanıcısına sahip Nijerya’nın en büyük internet kuruluşlarından birisi olan Nairaland, Union Bank tarafından gönderilen bir bildiri yayınladı ve bildiride Nijerya Merkez Bankasının ”kripto para birimleri Nijerya içerisinde yürürlükte olan bir para birimi değildir” vurgusu ve bunlarla işlem yapmanın tehlikeli olduğu uyarısı yer almakta.

”Müşterilerimizin fonlarının güvenliğini garanti etmek adına, Union Bank, hesapları kripto para işlemleri için kullanılma riskine karşı gözetleyecek ve böyle hesapların kapatılması gibi kısıtlamalara gidebilecek.”

Nijerya’nın en büyük bankalarından birisi olan ticari Union Bank, 2018 yılı itibariyle 4.1 milyar dolar civarında varlığa sahip. Banka basın saati itibariyle bildirinin kendilerinden gönderildiği hakkında herhangi bir detay paylaşmasa da, Nairaland yetkilileri olayı doğrulamakta.

Nijerya geçtiğimiz bahar döneminde vatandaşları bir finansal kurum aracılığıyla uyarmış ve kripto para birimlerinin ”yeni bir para birimi türü” olmadığını ve bunların oldukça tehlikeli olduğunu vurgulamıştı. Bunun yanı sıra geçtiğimiz hafta Nijerya’nın muhalefet partisinin başkan adayı Atiku Abubakar, seçilmesi durumunda ”ekonomiyi kripto para ve blockchain yanlısı” bir şekle sokma sözü vermişti.

Afrika’nın en büyük ekonomilerinden birisi olarak görülen ülkede, kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi belirli bir kitleye ve kullanıma sahip ve bu ayı piyasasına rağmen her geçen gün büyümekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment