Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’ten Kurumsal Yatırımcılara Yeni Hizmet: Tezgah Üstü (OTC) Ticaret

Coinbase, kurumsal yatırımcılara daha iyi hizmet sunabilmek için tezgah-üstü (OTC) ticaret imkanı sunmaya başladı.

Coinbase ve OTC

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan ABD merkezli Coinbase, tezgah üstü ticaret imkanı sunmaya başladı. Finansal haber ajanslarından Cheddar’ın haberine göre şirketin bu hamlesi başlıca kurumsal yatırımcılara hitap ediyor.

Kurumsal yatırımcılar bu yeni özellik sayesinde doğrudan bir kripto para borsası üzerinden alım-satım yapmak yerine birbirleriyle alışveriş yapabilecekler.

Coinbase’in Satış Müdürü Christine Sandler, piyasadaki kurumsal yatırımcıların OTC hizmetini uzun süredir aradıklarını ve şirketin bu yüzden böyle bir karar aldığını belirtiyor. Sandler tarafından yapılan açıklamaların bir kısmı şu şekilde:

“Borsamıza ek olarak bir de tezgah üstü (OTC) hizmet sunmaya başladık çünkü pek çok kurumsal yatırımcının bu şekilde alım-satım yapmayı tercih ettiğini fark ettik.”

Emanet Hizmetiyle Bir Arada

Coinbase son zamanlarda kurumsal yatırımcılara hitap eden birden fazla hizmet sunmaya başladı. Bunların arasında Coinbase Emanet gibi yeni özellikler bulunuyor.

Sandler’ın açıklamalarına göre şirket yeni OTC hizmetini Emanet sistemi ile birleştirip daha verimli bir hizmet sunmaya başlayabilir.

Kripto para menkul kıymet ticareti, marjin ticareti gibi çeşitli alım-satım olanaklarını platformuna eklemek isteyen Coinbase, bir süredir ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) tam kapsamlı bir lisans almak için çalışıyor. Coinbase bu amacı doğrultusunda menkul kıymet şirketlerinden Keystone Capital Corp.’u ve Venovate Marketplace, Digital Wealth LLC gibi şirketleri satın aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment