Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Kripto Para Yatırımcısı Çift, IRS’in Vergisine Karşı Çıkıyor

ABD’de kripto para yatırımı yapan bir çift, madencilik veya staking yaparak kripto para üretmenin, bir pastacının pasta yapmasına benzediğini ve bu coinlerden, satış yapılıncaya dek vergi alınamayacağını savunuyor.

Law360 tarafından aktarılan bilgilere göre Tennessee’de yaşayan Joshu ve Jessica Jarrett çifti, 2019 yılında toplamda 8.876 adet Tezos (XTZ) ürettiler.

Vergi bildirimi yaparken bu kripto paraları “diğer gelirler” başlığı altında bildiren çiftin Vergi Dairesine (IRS) olan borcu 9.407 dolar olarak hesaplandı.

Mahkemede itirazda bulundular

Yatırımcı çift, bu kripto paraların vergilendirilmesine itiraz etmek için 25 Mayıs’ta Tennessee’deki bölge mahkemesinde başvuruda bulundu.

Çiftin iddiası, madencilik/staking yaparak kazanılmış kripto paraların, bu işlemi yapan kişi tarafından üretilmiş olduğu ve bu sebeple satılıncaya dek vergilendirilemeyeceği yönünde. Mahkemeye yapılan başvuruda, bu işlem bir pastacının pasta yapmasına veya bir yazarın kitap yazmasına benzetildi.

“Yeni üretilmiş pastalardan, kitaplardan veya tokenlardan gelir vergisi almanın, hem mükellefler hem de Amerikan ekonomisi açısından zararlı sonuçlar doğuracağını” belirten çift, ödedikleri verginin 3.293 dolarlık kısmının kendilerine iade edilmesini talep ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!