Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Uyuşturucu Ticaretinde Kullanılan Kripto Paraları Araştıracak

Amerika Birleşik Devletleri‘ndeki Temsilciler Meclisi, kripto paraların seks ve uyuşturucu ticareti gibi faaliyetlerde ne gibi bir rol oynadıklarını öğrenmek için yeni bir yasa tasarısını onaylama kararı aldı.

Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan bu yasa tasarısında kripto paraların söz konusu faaliyetlerde ne şekillerde kullanıldıklarını öğrenmek için yeni bir araştırma ekibinin kurulması öneriliyor.

Temsilciler Meclisi’nin onayıyla kurulacak olan bu araştırma ekibi, kripto paralar hakkında çeşitli çalışmalar yapacak. Kripto paraların özellikle seks ve uyuşturucu ticaretinde ne sıklıkla ve ne şekillerde kullanıldıklarını araştıracak olan bu ekip, elde ettiği sonuçlar doğrultusunda yetkililerle iletişime geçecek.

ABD’deki yetkililerin amacı, kripto para sektörüyle ilgili kapsamlı bir düzenleme hazırlamadan önce bu varlıkların nasıl işlediklerine dair yeteri kadar bilgi sahibi olmak. Temsilciler Meclisi’nde yer alan Juan Vargas, konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Bu uluslararası suç örgütleriyle mücadele etmek için verimli ve etkili yasalar hazırlamak istiyorsak öncelikle dijital paraların ve bu işlemlere elverişli platformların nasıl işlediklerini anlamamız lazım.”

Vargas tarafından yapılan açıklamalara göre ABD’deki yetkililerin kripto para kullanımına ilişkin henüz yeteri kadar bilgileri yok. Vargas, kripto paraların uyuşturucu ve seks ticareti için kullanıldıklarını zaten bildiklerini söylüyor. Vargas’a göre asıl problem, kripto paraların bu işlemlerde ne sıklıkla kullanıldıklarını bilmiyor olmak.

ABD’deki yetkililer geçtiğimiz birkaç ayda kripto paralara yönelik yaptıkları araştırmaları hızlandırmaya başladılar. ABD, kripto para sektörünü düzenlemeden önce olabildiğince bilgi sahibi olmak için çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment