Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Vergi Dairesi’nden NFT’lere Sanat Eseri Muamelesi: Geri Bildirim İstedi

ABD Vergi Dairesi (IRS), NFT’lerin sanat eserleri gibi koleksiyon öğeleri olarak vergilendirilebileceğini belirtirken konu hakkında kamuoyuna başvurdu.

IRS 21 Mart tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı duyuruda, NFT’leri değerli taşlar, pullar, sanat eserleri ve kaliteli şaraplar gibi koleksiyon ögeleri kapsamında vergilendirmeyi düşündüğünü açıkladı. IRS ayrıca NFT’lerin koleksiyon öğeleri olarak vergilendirilmesi hakkında kamuoyu görüşü talep etti.

Kurum, NFT’lerin genel olarak diğer sermaye varlıkları kadar avantajlı vergi kazançları olmadığını dile getirirken NFT’lerin tekil bir kategoride değerlendirilmek yerine temsil ettikleri varlıklara göre farklı dilimlerden vergilendirilebileceğinin de altını çizdi. Bu kapsamda bir mücevherin değerli taş olarak vergilendirildiği gibi bu değerli taşı temsil eden NFT’nin de benzer şekilde muamele görebileceğine işaret edildi.

IRS bunun yanı sıra NFT’lerin vergi muamelesi konusunda kamuoyundan görüş talep ettiğini dile getirerek konu hakkında fikir belirtmek isteyen kullanıcıların 19 Haziran tarihine kadar görüşlerini tarafına iletmesi gerektiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!