Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Vergi Dairesinin Dijital Para Sorusu Dikkat Çekti

ABD Vergi Dairesi (IRS) bu yılki vergi dönemi için hazırladığı formda dijital para ile ilgili ilginç bir soruya yer verdi. Vatandaşlardan eksiksiz bir şekilde doldurmaları beklenen bu formda yatırımcılara “dijital para alıp almadıkları” soruluyor.

IRS bu yılın vergi dönemi için hazırladığı 1040 Formu’nu yayınladı. IRS’in bu yıl için özel olarak hazırladığı formda küçük bir değişiklik dikkat çekti. Vatandaşlara ilk olarak 2019 yılında sorulmaya başlayan “Dijital para alıp sattınız mı?” sorusu, normalde formun içerisinde yer alan Birinci Kısım’da yer alıyordu. Fakat IRS bir değişiklik yaparak bu soruyu formun ilk sayfasına taşıma kararı aldı.

Bu Küçük Değişiklik Neden Önemli?

IRS’in hazırladığı vergi formunda birkaç farklı kısım yer alıyor ve bu kısımlar farklı yatırımcı gruplarını ilgilendiriyor. Birinci Kısım’da yer alan sorular W-2’ye ek olarak daha farklı şekillerde de gelir elde eden yatırımcılara yönelik hazırlanıyor. Bu kısmı her vatandaş değil, yalnızca ek gelir beyanı vermek zorunda olan yatırımcılar dolduruyor.

IRS’in bu yıl için hazırladığı taslak form. Dijital para sorusu ilk sayfada yer alıyor.

ABD Vergi Dairesinin ilk olarak geçen yıl sormaya başladığı “Dijital para alıp sattınız mı?” sorusu normalde bu Birinci Kısım’da yer alıyordu ve dolayısıyla bu soruya herkes yanıt vermek zorunda kalmıyordu. Fakat IRS bu yılki vergi dönemi için hazırladığı taslak formda bu soruyu ilk sayfaya taşıma kararı aldı. Birinci Kısımda yer alan soruların aksine ilk sayfada yer alan soruları herkes yanıtlamak zorunda. Dolayısıyla IRS’in “2020’de herhangi bir şekilde dijital para alıp sattınız mı?” sorusunu her vatandaş yanıtlamak zorunda kalabilir.

IRS Ne Yapmaya Çalışıyor?

ABD Vergi Dairesi söz konusu dijital para sorusunu ilk sayfaya neden taşıdı bilinmiyor. IRS bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmış değil. Fakat IRS’in bu hamlesi yatırım dünyasının, özellikle de kripto para camiasının ilgisini çekti.

IRS’in yaptığı bu değişikliği yorumlayan bazı isimler, IRS’in dijital para konusunda olabildiğince fazla veri toplamaya çalıştığını söylüyorlar. Fakat IRS’in elde edeceği bulgular ışığında ne gibi bir karar alacağı henüz bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment