Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekonomistten “Türkiye Bitcoin’e Güveniyor” Açıklaması

Makro ekonomist Raoul Pal yaptığı açıklamada, Türkiye’deki gelişmelerle kripto para piyasası arasında gözle görülen bir ilişki olduğunu söyledi. Türkiyeli yatırımcıların Bitcoin’i, altına alternatif bir yatırım aracı olarak gördüklerini söyleyen Pal doların değer kaybına da değindi.

Real Vision CEO’su Raoul Pal Daily Briefing’e yaptığı açıklamada, hem Türkiye’deki yatırımcıların altın ve Bitcoin (BTC) karşısında sergiledikleri duruş hem de doların düşüşüyle piyasalarda yaşanabilecek oynaklık hakkında konuştu. Pal, Türk Lirasındaki değer kaybı ve siyasi gelişmeler doğrultusunda, yatırımcıların altından başka güvenli yatırım aracı aramasının Bitcoin cephesine yarabileceğini öngörüyor. Dünya ekonomisini adeta lokomotifi olmadan ilerleyen bir tren gibi gören Pal, ekonomik iyileşmenin W şeklinde görülebileceğini açıkladı.

Türk Lirasının Değer Kaybı ile Altın ve Bitcoin İlişkisi

Dünya ekonomisinde yaşananları ve altın fiyatındaki düşüşü yorumlayan Raoul Pal, Türkiye özelinde de konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cuma günü verdiği doğal gaz müjdesine atıfta bulunan Pal; Türkiye Hükümetinin vatandaşları Türk Lirası kullanmaya teşvik etmeye çalıştığını söyledi.

Ünlü ekonomist Türkiye’deki yatırımcıların bu teşvik çalışmalarına rağmen altın ve Bitcoin gibi varlıklara yöneldiklerini söyledi. Burada altın ve Bitcoin arasında bir ayrım yapan Pal; Bitcoin’in yerli yatırımcılar için daha cazip olabileceğini bile öne sürdü. Altının Türkiye’deki siyasi gelişmelere bağlı olarak dalgalanabildiğini hatırlatan Pal; Bitcoin’in bu gibi gelişmelerden etkilenmediğini ve yatırımcıların bu yüzden Bitcoin’i tercih ettiklerini belirtti.

Ekonomist Pal, Türkiye’deki yatırımcıların hem sistemin altına uyguladığı manipülatif hamlelerden hem de Türk Lirasındaki değer kaybından korunmanın yolunu Bitcoin’e yatırım yaparak bulduklarını söyledi. Pal Bitcoin’in, altın gibi yaşanan iç olaylardan etkilenmeyen bir varlık olmasının da bu durumda büyük rolü olduğunu belirtti.

Doların Değer Kaybı Tersine mi Dönüyor?

Dünya çapında ekonominin geldiği bu istikrarsız durumda, kalkınmada başı çekecek bir gücün kalmadığını savunan Raoul Pal, ABD ve Avrupa’daki belirsiz tablo ile W şeklinde bir grafiğin görülebileceğini öne sürdü. W şeklindeki grafikler, genellikle çift dip tabiriyle tanımlanır. Böyle bir tabloda ilk düşüşün ardından hafif bir toparlanma yaşansa da devamında yeni bir dip noktası görülür.

Doların değer kaybının ardından, yükselişine yönelik ciddi teknik sinyaller gösterdiğini söyleyen Pal, bu durumun altın ve hisse senedi piyasalarını tedirgin etmeye başladığını öne sürdü. Pal, herhangi ekonomik bir canlanma belirtisi olmayan bu dönemde, doların güçlenmesi ve hisse senedi piyasasının küçülmesi dahilinde bizi, önümüzdeki 2-3 hafta içinde ciddi bir oynaklığın beklediğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment