Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı: Yatırımcılara Alım Fırsatı Doğdu

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Koronavirüsün ekonomik etkileriyle ilgili yeni açıklamalar yaptı. Küresel piyasaların zamanla toparlanacağını ima eden Mnuchin, son günlerde yaşanan düşüşün özellikle hisse senedi yatırımcıları için yeni bir alım fırsatı doğurduğunu belirtti.

Alım Fırsatı Doğdu

CNBC’nin haberine göre Hazine Bakanı Mnuchin, küresel piyasalarda yaşanan düşüşün kısa vadeli olacağını düşünüyor:

“Bu kısa vadeli bir sorun. Belki birkaç ay sürecek ama en nihayetinde bu sorunu aşacağız ve ekonomimiz hiç olmadığı kadar güçlü olacak.”

ABD’deki Dow Jones ve S&P 500 geçtiğimiz gün 1987’den beri bir gün içerisinde yaşanan en sert düşüşü yaşadı. Öyle ki dün ABD’deki piyasa işlemlerine 15 dakikalık ara verilmek zorunda kalındı.

Hazine Bakanı Mnuchin bu olaya da değindi ve bunun aslında yatırımcılar için bir alım fırsatı doğurduğunu söyledi:

”1987’deki çöküşün ardından, ekonomik krizin ardından hisse alan yatırımcıları hatırlıyorum. Şimdiki (düşüş), uzun vadeli yatırımcılar için harika bir yatırım fırsatı.”

Ortada Kriz Yok

1987’de yaşanan çöküşe ve 2008’deki ekonomik krize atıfta bulunan Mnuchin, şu an için ortada bir kriz olmadığını söyledi. Kendisinin açıklamalarına göre Koronavirüsün piyasalar üstünde uzun vadeli bir etkisi olmayacak. Ortada henüz bir ekonomik kriz olmadığını söyleyen Mnuchin şunları ekledi:

“Şu an ne zaman sona ereceğini kestiremediğimiz bir ekonomik kriz yaşanmıyor. Bunları atlatacağız. Ekonomik hareketliliğin yıl sonuna doğru yeniden canlanacağını düşünüyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment