Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Yeni Hedefi Kuzey Koreli Bitcoin Hırsızları!

ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore’deki Bitcoin hırsızlarını hedef almaya başladı.

Kuzey Kore!’deki hackerların şu ana dek çeşitli kripto para borsalarına saldırarak toplamda 2 milyar dolar değerinde zarara yol açtıkları düşünülüyor. ABD Hazine Bakanlığı ise bunu bir an önce çözülmesi gereken bir sorun olarak görüyor.

Hedef Kuzey Koreli Hackerlar

ABD Hazine Bakanlığı’nın 13 Eylül tarihinde yayınladığı bildiriye göre Bakanlık yetkilileri bundan böyle Kuzey Koreli hackerları hedef almaya başlayacaklar.

Bakanlık tarafından yayınlanan bildiriye göre ABD’nin üç ana hedefi olacak. Bunlar, Kuzey Kore’de Lazarus Group, Bluenoroff ve Andariel adlarıyla faaliyet gösteren üç hacker örgütü. Konu hakkında yayınlanan bildiriden bir kesit şu şekilde:

”Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore’nin yasa dışı silahlarını ve füzelerini korumak için siber saldırılar düzenleyen hacker örgütleriyle mücadele edecek. Kuzey Kore’ye karşı uygulanan mevcut ABD ve BM ambargolarını kaldırmadan siber güvenlik ağımızı geliştirmeye çalışacağız.”

Kuzey Kore Kabul Etmiyor

ABD ve müttefikleri Kuzey Koreli hackerların çeşitli platformlara saldırılar düzenlediklerini iddia etseler de Kuzey Koreli yetkililer bunu kabul etmiyorlar.

Kuzey Kore yönetimi Ağustos 2019’da yayınladığı bir bildiride konu hakkında öne sürülen iddiaları reddetmiş ve herhangi bir hacker örgütüyle bağlantısı olmadığını açıklamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment