Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Türevleriyle İşlem Yapmak Kolaylaşıyor

Popüler finans platformlarından eToro, Lira adlı yeni bir programlama dili geliştirdi ve türev ticaretini kolaylaştırdı.

Şirketin yöneticileri tarafından yapılan açıklamalara göre Lira adlı bu yeni programlama dili, gerek kripto para türevleriyle gerekse diğer türdeki türevlerle yapılan ticaret işlemlerini ciddi anlama kolaylaştıracaklar.

Basitten Karmaşığa Hepsi

Şirketin yöneticilerinden Omri Ross tarafından yapılan açıklamalara göre bu programlama dili basitten karmaşığa her türlü türev ürününün ticaretini kolaylaştırıyor.

Yatırımcılar Lira sayesinde işlemleri için farklı zaman limitleri belirleyebilecek, temassız bir şekilde dijital varlık swap’ı yapabilecek ve karmaşık işlem şartları belirlemek için özel ayarlamalar yapabilecekler.

Kripto Para Sektörüne Faydalı

EToro bunun gelişim sürecini hızlandırabilmek için Lira’yı açık kaynaklı olarak kullanmaya karar verdi. Şirket ayrıca Lira’yı test edebilmek için eToroX adlı bir platform açtı. Bireysel ve kurumsal yatırımcılar burada türev ticareti yapabiliyorlar.

EToro yöneticilerinden Omri Ross, bu programlama dilinin kripto para sektörü için oldukça faydalı olabileceğini düşünüyor ve şu yorumu yapıyor:

“Piyasanın ve yatırımcıların bu yeni programlama dilinin merkezsiz uygulamalarda, kripto para borsalarında ve kurumsal finansta kullanılmasına nasıl bir tepki vereceklerini merak ediyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment