Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt Bitcoin için neden bu kadar önemli?

Kripto para sektöründeki pek çok isim, Bakkt işlemlerinin başlamasıyla birlikte Bitcoin fiyatının yükselişe geçmeye başlayacağını düşünüyor.

Bakkt’ın uzun süredir beklenen vadeli işlem platformu 23 Eylül tarihinde hizmet vermeye başlayacak. Çoğu uzman kripto para sektörünün bu tarihten sonra çok daha hızlı bir şekilde büyüyeceğini öngörüyor. Peki Bakkt kripto para sektörü için neden bu kadar önemli?

Büyük Beklentiler

Kripto para yatırımcıları Bakkt aracılığıyla vadeli işlem ticareti yapabilecekler. Yatırımcılar bunu şimdi de daha farklı platformlar aracılığıyla yapabiliyorlar. Ancak Bakkt’ın çok daha gelişmiş düzeyde hizmetler sunacağı düşünülüyor.

Bakkt ile birlikte kripto para sektöründeki fiyat keşfinin çok daha verimli hale gelmesi, sektörün de çok daha hızlı bir şekilde büyümesi bekleniyor. Ama CME Group’ta da vadeli işlem yapılabiliyorken, neden Bakkt’ın sektörü bu kadar etkileyeceği düşünülüyor?

Bakkt’ın Farkı

Bakkt yüzeysel düzeyde bakıldığı zaman yalnızca vadeli işlem ticareti sunuyormuş gibi görünebilir. Ancak Bakkt’ın sunduğu hizmetlerin diğer platformlardan çok daha farklı olduğunu söylemek gerek.

Şu anda CME Group’ta Bitcoin ile yapılan vadeli işlem ticaretleri aslında Bitcoin ile yapılmıyor. Bu sözleşmelerin kapanması için nakit para kullanılıyor. Böylece yatırımcılar ellerinde olmayan BTC’leri dahi satabiliyor, hatta sirkülasyondakinden çok daha fazla sayıda BTC’ye sahipmiş gibi davranabiliyorlar.

Ne var ki Bakkt’ta Bitcoin satmak isteyen birinin o Bitcoin’e gerçekten sahip olması gerekecek. PlanB gibi analistler bunun “her şeyi değiştirebileceğini” düşünüyorlar. PlanB ayrıca Bakkt’ın kurduğu bu sistemin pek çok kurumsal yatırımcıyı sektöre dahil edebileceğine inanıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment