Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Hırsızlarının Yeni Aracı QR Kodları

İnternet’teki kripto para hırsızlarının yeni hedefi QR kodları oldu.

Kripto para kullanıcılarına İnternet üzerinden saldıran ve bu kişilerin paralarını çalan dolandırıcılar, şimdi de QR kodlarını kullanıyorlar.

Hızla Büyüyor

ZenGo tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre kripto para dolandırıcıları artık QR kodlarını kullanmaya başladılar.

Şirketin yayınladığı araştırma sonuçlarına göre Bitcoin için QR kodu oluşturmaya çalışan kişiler bu gibi dolandırıcılıklara sıklıkla kanıyorlar. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise Google’da bununla ilgili bir arama yapıldığı zaman kullanıcıların karşısına çıkan her 5 siteden 4’ünün dolandırıcılara ait olması.

Kripto para çalmak için sahte QR kodlarını kullanan hırsızların sayısı gitgide artıyor. Çünkü çoğu kişi iki farklı QR kodu arasında ayrım yapamıyor ve ortada şüphelenecek herhangi bir şey bulamıyor. ZenGo konu hakkında şu notu düşüyor:

”Bu sahte sitelerde oluşturulan QR kodları aslında kullanıcıların istedikleri değil, dolandırıcıların kullandığı adreslere ait. Bu yüzden bu adreslere gönderilen tüm işlemler dolandırıcılara gitmiş oluyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment