Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Yetkilisine Göre İsrail ile Savaştaki Hamas’ın Kripto Para Raporu Abartılmış!

ABD Hazine Bakanlığı, terör örgütü Hamas’ın asıl finansman kaynağının kripto paralar üzerinden değil geleneksel yöntemlerle sağlandığını açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı Brian Nelson 14 Şubat Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Hamas ve kripto paralar arasındaki bağlantıya ilişkin güncellemede bulundu.

Filistin-İsrail savaşının geçtiğimiz yıl patlak verdiği ilk günlerde Hamas’ın kripto paralar ile bağış aldığına yönelik ciddi bir teori vardı ve bu teorinin en büyük destekçilerinden biri de ABD cephesiydi.

Fakat Brian Nelson, Hamas’ın bağışlarının büyük kısmını nakit para üzerinden aldığını ve geleneksel yöntemleri kullandığını belirterek kripto paralar üstündeki bu iddiayı büyük ölçüde çürütmüş oldu:

Açık olmak gerekirse, Hamas yaygın olarak bilinenin aksine nispeten küçük miktarlarda kripto kullanıyor. Açıkçası teröristlerin hala geleneksel ürün ve hizmetleri kullanmayı tercih ettiklerini de değerlendiriyoruz.

ABD’yi terör finansmanı ve kripto paralar konusunda daha yapıcı bir araştırmaya davet eden Brian Nelson, ortalıkta dolanan yanlış veriler üzerinden yasa çıkarmak gibi hatalara düşülmemesi gerektiğini vurguladı:

Bu yanlış rakamlar üzerinden yasa çıkaran senatörlerimiz var. Hükümetimiz bu konuda daha dikkatli davranmalı ve ince eleyip sık dokumalıdır.

Hamas ve kripto paralara yönelik iddiaların ardından bir rapor yayınlayan Bblockchain analiz firması Chainalysis, ortalıkta dolanan verilerin abartılı olduğunu daha o günlerde vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!