Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Altcoin Yarışı: Kraken Ticarette Coinbase’i Solladı!

ABD’li popüler kripto para borsası Kraken, altcoinler özelindeki likidite ve piyasa derinliği açısından Coinbase’i geride bıraktı.

Kraken, en büyük rakibi Coinbase’in önüne geçti. On-chain analiz platformu Kaiko tarafından sağlanan verilere göre Kraken, piyasadaki ilk 10 altcoin için sunduğu likidite ve piyasa derinliği açısından Coinbase’i solladı.

Temmuz ayına ait veriler, Kraken’in ilk 10 altcoin için ABD piyasa likiditesinin %47’sine ev sahipliği yaptığını ortaya koydu. Aynı dönemde Coinbase’in ABD özelindeki piyasa payı %41 ile sınırlı kaldı. Ocak ayındaki verilerde Coinbase %45’lik hakimiyetiyle Kraken’in %39’luk pazar payına karşı üstünlük sağlıyordu fakat bunu uzun süre korumayı başaramadı.

Bununla birlikte Kraken’in dolar destekli kripto para borsaları arasındaki pazar payı Ağustos 2022’deki %8,3 seviyesinden Temmuz’da %21,1’e yükseldi.

The Block’a konuşan bir Kraken sözcüsü, yakalanan bu başarıyı özellikle Kraken Pro aracılığıyla müşterilere sağlanan çeşitli kripto para tekliflerinin geliştirilmesine bağladı. Kraken Pro 2022 yılının Aralık ayında piyasaya sürülmüştü. Görünen o ki bu yenilikçi adımlar Kraken’i ABD’de altcoin alım-satımı için öncelikli olarak tercih edilen borsa haline getirdi.

Öte yandan Coinbase’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) tarafından açılan dava sonrası da düşüş yaşadığı düşünülüyor.

Verilerde, Binance’in ABD iştiraki Binance.US’in de pazar payının son yaşanan dava olaylarının ardından %7’den %1’e düştüğü görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!