Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Worldcoin’den (WLD) Yatırımcılara 425 Milyon Dolarlık Devasa Token Dağıtımı!

ChatGPT’nin kurucusu Sam Altman’ın Worldcoin (WLD) projesi, pek çok adrese yaklaşık 425 milyon dolara yakın WLD gönderdi.

Eleştirilerin odağında olan altcoin projesi Worldcoin’den yine tartışma yaratacak bir hamle geldi. Göz bebeği taramasına dayalı bir kimlik doğrulama projesi olan Worldcoin’in on-chain analitik platformu Arkham Intelligence verilerine göre son 5 gün içerisinde aralarında iflas eden kripto hedge fonu Three Arrows Capital (3AC) da bulunduğu toplamda 26 yatırımcı adresine yaklaşık 421 milyon dolar değerinde 248 milyon adet WLD gönderdiği görüldü.

Transferlerin büyük bir bölümü bugün içerisinde gerçekleştirildi. Önceki 4 gün içerisinde yapılan transfer tutarı 158 milyon adet olurken bugün 8 yatırımcıya toplamda 90 milyon adet WLD aktarıldı.

Son 5 günde yapılan tüm transferler arasında en dikkat çekici olanı 3AC adresine yapılan 129 milyon dolar değerindeki 75 milyon adetlik WLD aktarımı oldu.

Transferler 0x0D4 adresi tarafından gerçekleştirildi. Bu adresinin tüm dağıtımdan sonra hala 2,153 milyar dolar değerinde 1,252 milyar adet WLD’ye sahip olduğu ortaya kondu. Söz konusu WLD’lerin satılması durumunda büyük bir satış baskısı oluşacağı ve bu doğrultuda düşüş yaşanabileceği düşünülüyor.

Güney Amerika ülkesi Arjantin 7 Ağustos tarihinde Worldcoin hakkında soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!