Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Ark Invest’in Bitcoin Başvurusu İçin Kararı Erteledi: Listeleme İçin Yorum Talebi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yatırım firmaları Ark Invest ve 21Shares’in ortak “ARK 21Shares” spot Bitcoin (BTC) ETF başvurusu hakkındaki kararı ertelediğini duyurdu.

Ark Invest ve 21Shares’in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu geçtiğimiz dönemlerde 2 kez reddeden SEC, bu seferde daha fazla inceleme talep ederek birçok aktörün de beklediği gibi süreyi uzatma yoluna gitti.

SEC, ETF’i listelemek adına daha fazla araştırma ve yorum isterken değerlendirme sürecinin de devam edeceğini belirtti.

Halihazırda BlackRock ve Fidelity geleneksel finans devlerinin spot ETF başvurularını da değerlendiren SEC’nin tüm bu süreç için vereceği karar kripto para piyasası için önem taşımaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda birkaç farklı Bitcoin vadeli işlem ETF’ini onaylayan SEC şimdiye kadar hiçbir spot ETF’e onay vermedi. SEC, önceki ETF başvurularına ret gerekçesi olarak piyasa manipülasyonu ve zararlı faaliyetlere karşı yetersiz tüketici korumalarını öne sürmüştü.

Gün içerisinde konu hakkında açıklamada bulunan ünlü ekonomist Alex Kruger, SEC’nin muhtemelen bu ETF başvurusunu es geçeceğini tahmin etmişti. Tahmininde haklı çıkan Kruger’a göre ETF’in onaylanması durumunda Bitcoin’i durdurulamaz bir yükseliş bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!