Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest Başvurusu İçin Büyük Gün: Bitcoin SEC Kararına Nasıl Tepki Verecek?

Ünlü ekonomist Alex Kruger, akıbeti muhtemelen bugün belli olacak “ARK 21Shares” spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) BTC fiyatına büyük etkisi olabileceğini açıkladı. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Ark Invest’in spot Bitcoin EFT’i için karar vereceği büyük gün geldi çattı. Alex Krüger 11 Ağustos günü yaptığı sosyal medya paylaşımında, Ark Invest’in ETF başvurusunu hatırlattı. Ekonomiste göre Cathie Wood’un yatırım şirketi Ark Invest ve 21Shares’in spot Bitcoin ETF başvurusuna verilecek herhangi bir kararın Bitcoin fiyatı üzerinde büyük etkisi olacak.

SEC’nin ETF kararını neredeyse kesin olarak es geçeceğini belirten Krüger, Bitcoin fiyatının olası bir ret durumunda büyük bir düşüş yaşayacağını ya da onay durumunda arkasına bakmadan yükselişe geçeceğini ifade etti.

Krüger tarafından paylaşılan gönderinin detaylarında şu ifadelere yer verildi:

Dikkat, yarın Bitcoin ETF haberi var. Olası bir ertelenmeye kesin gözüyle bakılıyor ve bu durum muhtemelen çoktan fiyatlandı. Herhangi bir şekilde SEC, ARK ETF’yi onaylar veya reddederse, fiyatlar ardına bakmadan gidecek. Ret gelmesi durumunda ise kısa süreli de olsa büyük bir düşüş yaşanabilir.

SEC’nin bu konuda karar vermek için 13 Ağustos gününe kadar vakti olsa da o tarih pazar gününe denk geldiği için düzenleyici kurumun bugün gün içerisinde kadar karar vermesi bekleniyor. SEC, 2018 yılının Ağustos ayında ABD borsalarının kapanışından 20 dakika önce Cboe ile ilgili ETF kararını açıklamıştı.

Geçtiğimiz yıllarda birkaç farklı Bitcoin vadeli işlem ETF’ini onaylayan SEC şimdiye kadar hiçbir spot ETF’e onay vermedi. SEC, Ocak 2023’de ARK Invest ve 21Shares’ın Spot Bitcoin ETF’ini ikinci kez reddetmişti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,5 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 29.359 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!