Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Bitcoin ve Ethereum İçin İlke İmza Atılabilir: Altcoin ETF’lerinin Kapısı Aralanıyor!

Hashdex, ABD’de doğrudan spot Bitcoin ve Ethereum içeren ilk borsa yatırım fonunu (ETF) başlatmak için SEC’e başvurdu.

Kripto varlık yönetim şirketi Hashdex, ABD’de ilk kez doğrudan spot Bitcoin ve Ethereum içeren bir borsa yatırım fonu (ETF) başlatma yolunda önemli bir adım attı. Şirket, Hashdex Nasdaq Crypto Index US ETF adını taşıyan fon için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Çarşamba günü kayıt belgesini sundu.

Hashdex tarafından başvurulan bu fon, başlangıçta Bitcoin ve Ethereum bulunduracak ancak regülasyonlara bağlı olarak ilerleyen süreçte başka varlıkları ya da altcoinleri içerebilecek.

Hashdex’in başvurusuna göre fonun içeriğinde başka kripto varlıkların yer alması durumunda, mevcut Bitcoin ve Ethereum oranları korunarak “örneklem” stratejisi uygulanacak. SEC onayı alındığında ise yeni varlıkların fon bileşenlerine eklenmesi planlanıyor.

Hashdex, daha önce spot Ethereum ETF başvurusunu geri çekmişti. Geçtiğimiz günlerde listelemeler için onay alan birçok firmanın ETF’i 2 gündür işlem görüyor.

Başvurunun onaylanması durumunda Nasdaq’ta listelenecek olan bu fonun varlıkları Coinbase ve BitGo tarafından saklanacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!