Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Dava Bile Yeterli Olmadı: Kripto Para Kullananların Kimlik Bilgileri Toplanacak!

ABD’de açılan davaya rağmen şirketler, gelecek yıldan itibaren 10 bin doları aşan kripto para kullanımlarında müşterilerin kimlik bilgilerini toplayacak.

Blockchain lobi grubu Coin Center geçtiğimiz haziran ayında anayasaya aykırı bir finansal gözetimi temsil ettiğini öne sürerek ABD’de açtığı dava temmuz ayında reddedildi. Davaya rağmen şirketlerin, 10 bin doları aşan kripto para kullanımlarında müşterilerin kimlik bilgilerini toplamaya zorlayacak yeni kurallar gelecek yıl yürürlüğe girecek.

Yeni kural kapsamında, alışverişlerinde 10 bin dolar ve üzeri kripto para kullanımı yapan vatandaşlara ait bilgilerin ABD’li işletmeler tarafından yetkililere beyan edilmesi gerekecek. Ayrıca beyan edilecek bilgiler arasında kullanıcıların adres, isim ve sosyal güvenlik numaralarının yer alacak.

Coin Center tarafından açılan davanın ret sebebi olarak kanunun henüz çıkarılmamış olması ve mevzu bahis potansiyel zararların şu an için bir spekülasyondan ibaret olması gösterilirken hükümet avukatları, bu durumun ABD otoritesinin basit bir uzantısı olduğunu söyledi.

Vatandaşların vergi kaçakçılığını önlemek için tıpkı nakit alışverişlerde olduğu gibi kripto paraların kullanımında da kimlik bilgilerinin alınması gerektiği savunuldu ayrıca bu durumun modern vergi sistemi kurulduğundan beri desteklendiğini belirtti.

Yapılan düzenleme ile birlikte kara para aklaması gibi konularda da çeşitli iyileştirmeler görüleceği vurgulandı. Yasa kapsamında, kripto para kullanıcısının kimlik bilgilerini beyan etme konusunda nakit kullanıcıları ile aynı standartların izleneceği söylense de blockchain doğası gereği bu işin çok daha komplike hale gelebileceğinin altı çizildi.

Coin Center Başkanı Jerry Brito davanın reddinden sonra sosyal medya hesabı üzerinden kararı temyize götüreceklerini söyledi. Brito’nun açıklamasından kısa bir süre sonra da Coin Center temyiz faaliyeti kapsamında 6. daireye başvuruda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!