Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paypal’dan Önemli Kripto Para Hamlesi: Ethereum Üzerinde Stablecoin Çıkarıyor!

Ödeme sistemleri devi PayPal, kripto para transferleri ve ödemeleri için PayPal USD (PYUSD) isimli bir stablecoin çıkarıyor.

Dünyanın en büyük ödeme sistemleri şirketi PayPal‘dan kripto adımı geldi. Şirket 7 Ağustos tarihli basın bültenine göre ABD Dolarına sabitlenmiş ve Ethereum tabanlı olan stablecoin PYUSD’yi piyasaya sürüyor.

Stablecoin ihraççısı Paxos tarafından üretilecek olan PYUSD, bugünden itibaren kullanıma açılacak. Söz konusu stablecoin başlangıçta kademeli olarak ABD’li kullanıcılar tarafından kullanılabilecekken PayPal ile desteklenen harici cüzdanlar arasında PYUSD transfer edilebilecek ve mal veya hizmet satın alınabilecek. Kullanıcılar ayrıca PayPal’ın desteklediği herhangi bir kripto para birimini PYUSD’ye çevirebilecek.

PayPal yaptığı açıklamada stablecoin’in tamamen dolar mevduatları, kısa vadeli hazine bonoları ve nakit eşdeğer varlıklarla destekleneceğini duyurdu. Stablecoin’in her zaman dolara çevrilebileceğini dile getiren PayPal, ağda bulunan Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) ve Litecoin (LTC) gibi kripto para birimleri ile de değiştirilebileceğini söyledi.

PYUSD ilk olarak PayPal’ın popüler ödeme uygulaması Venmo üzerinden alım-satıma açılacak.

PayPal CEO’su Dan Schulman yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Dijital paralara geçiş hem dijital hem de yerel olarak dolar gibi itibari para birimine dayalı bir ürün gerektiriyor. PayPal, PYUSD aracılığıyla dijital ödemelerin büyümesine katkıda bulunmak için gerekli temeli sağlıyor. Vizyonumuz, zaman içerisinde bunun genel ödeme altyapısının bir parçası haline gelmesidir.

Öte yandan şirket, bu yılın eylül ayından itibaren Paxos’un PYUSD ile ilgili aylık olarak rezerv raporu yayımlayacağını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!