Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Fort Worth Belediyesi Bitcoin Madenciliği Yaparak İlke İmza Atacak

Teksas eyaletindeki Fort Worth şehrinin belediyesi, son yapılan oylamanın ardından Bitcoin (BTC) madenciliğine adım atıyor.

Belediye meclisi, bugün yapılan oylama sonucunda Texas Blockchain Council tarafından belediyeye yapılan bağışı oy birliği ile kabul etme kararı aldı.

Texas Blockchain Council, böylece Bitmain tarafından bitcoin madencileri için geliştirilmiş üç tane Antminer S9 model cihazı belediyeye verebilecek.

Belediye, bu cihazları belediye binasında 7 gün 24 saat çalıştırarak bitcoin madenciliği yapacak. Belediye Başkanı Mattie Parker’ın açıklamalarına göre Fort Worth bu sayede ABD’de bitcoin madenciliği yapan ilk şehir olacak.

Belediye bunu bir pilot proje olarak görüyor. Bu çalışmanın ne gibi sonuçlar doğurduğu ile ilgili bundan altı ay sonra bir değerlendirme yapılacak.

Belediye yetkilileri, cihazların kendi giderlerini karşılamaya yetecek kadar gelir kazandırmasını bekliyor.

Parker’ın açıklamalarına göre bu projenin amacı, Fort Worth’ü “teknoloji ve inovasyon alanında öncü bir merkez haline getirmek”.

Texas Blockchain Council’ın kurucusu Lee Bratcher da Fort Worth’ün bu hamleyle birlikte “Teksas’ın madencilik başkenti” olarak konumlanabileceğini düşünüyor.

Teksas; yasal açıdan gösterdiği ılımlı tavır ve sunduğu ucuz elektrik kaynakları ile birlikte kripto para madencileri için cazip yerlerden biri haline geldi ve bu alanda özellikle Çin’in madenciliğe getirdiği kısıtlamaların ardından ön plana çıkmaya başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!