Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy Çalışanları Bitcoin ile Emeklilik Parası Biriktirebilecek

MicroStrategy, Bitcoin’e (BTC) yönelik yeni bir plan daha hazırladı. Bu seferki plan, emeklilik için para biriktirirken çalışanlara bitcoin’i kullanma imkanı tanımak.

MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, bu planı hayata geçirmek için Fidelity Digital Assets ile birlikte çalışmayı planlıyor.

Saylor, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “MicroStrategy olarak; Fidelity Digital Assets ile birlikte çalışarak çalışanlarına 401k (emeklilik) planlarına bitcoin ile yatırım yapma imkanı tanıyan ilk halka açık şirket olmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Fidelity, emeklilik için kripto para biriktirmeyi sağlayan altyapısını henüz bugün duyurdu. Müşteriler bu sayede 401k emeklilik planlarına bitcoin ile yatırım yapabilecekler.

Yine Fidelity tarafından bugün yapılan açıklamaya göre altyapı bu yılın ortalarında hazır olacak ve MicroStrategy de bu altyapıyı yılın sonlarına doğru kullanmaya başlayacak.

MicroStrategy CEO’su Saylor, kurumsal yatırımcılara yönelik sunulan bu gibi altyapıların “bitcoin ekosisteminin gelişimine katkıda bulunduğunu” belirtti.

Bir yazılım şirketi olan MicroStrategy, 2020’nin yazından beri yüklü miktarlarda bitcoin satın alıyor. Şirket bu ayın başında aldığı 4 bin 157 tane bitcoin ile birlikte sahip olduğu toplam BTC miktarını 129 bin 218’e çıkardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!