Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de Kripto Para Borsalarına Yeni Soruşturmalar Yolda: Yetkili Baskı Sözü Verdi!

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) kripto para sektöründe artan yasa dışı faaliyetleri öne sürerek Bitcoin (BTC) ve kripto para borsaları üzerindeki baskısı artıracağını belirtti.

Financial Times’ın (FT) yaptığı bir habere göre DOJ’e bağlı Ulusal Kripto Para İcra Ekibi (NCET) direktörü Eun Young Choi, son dört yılda kripto para sektöründe yasa dışı faaliyetlerde artış gözlemlendiğini bildirerek suçluların kolay yoldan para kazanmasına ve suç gelirlerini çekmesine olanak tanıyan aktörler üzerindeki baskıların artırılacağını yönünde söz verdi.

Choi, suç faaliyetlerine konu olan kripto para karıştırıcıların (mixer) ve çeşitli gizlilik platformlarını hedef alacaklarını belirtirken yeterli müşteri tanıması (KYC) ve kara para (AML) prosedürlerine sahip olmayan borsaların da düzenleyicinin hedefinde olduğunun altını çizdi.

Suçların yakın zamandaki ivmeli artışını yatırımcılar nezdinde artan kripto para benimsenmesi ile ilişkilendiren direktör, bunun beklenilen bir gelişme olduğunu ima etti.

Öte yandan direktör, olası soruşturma ve iddia süreçlerinde bahse konu aktörlerin piyasa hakimiyetinin herhangi bir şekilde göz önünde bulundurulmayacağını bildirdi. Choi’nin söylemleri, Binance ve Coinbase’e karşı tehdit içeriği barındırdığı yönünde yorumlandı.

Ayrıca NCET’in Pig-Butchering Scam veya domuz kesme yöntemi olarak bilinen ve kurbanlarla yakın duygusal ilişkiler kurarak onları kandırmaya dayalı dolandırıcılık yönteminin de üzerine gideceği direktörün açıklamaları arasında yer aldı. Choi, bu konuda daha fazla yaptırım uygulamayı planladıklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!